» United in addiction

Har ni tänkt på en sak? De flesta som säger att de ska "sluta på Starstable totalt" eller ska "ta en paus från Starstable" kommer i princip alltid tillbaka till spelet, förr eller senare. Den enda personen jag känt som slutat spela helt är Nicole Seaknight, dock har jag sett henne vara inne 2-3 gånger.
   När folk som slutat spela äntligen loggar in undrar jag alltid vad som pågår i deras liv utanför spelet just då. Vad ska personen göra nästa helg? Har hon eller han skaffat pojk-eller flickvän? Bråkade hen med sina föräldrar igårkväll och hur går det för hen i skolan? Håller hen på med hästar irl? Det slår mig alltid att personen som slutat spela nästan alltid har blivit mycket gladare när den fått bort spelberoendet ur sitt liv medan man själv sitter kvar framför datorskärmen och lydigt knapprar på tangenterna. Vad hade hänt om man själv hade slutat spela, och vad hade hänt om man aldrig fått reda på att detta spel, Starstable Online, verkligen existerar? Vad hade man gjort med sitt liv då?
 

Jag har tagit Starstable-pauser 2 gånger i mitt liv. Den första var mellan april-juni(?) 2012 och den skedde eftersom min dator pajade vilket orsakade att jag inte kunde spela. Den andra pausen var i typ.. två veckor i november 2013. Tror jag iallafall. Jag insåg att spelet hade gått och blivit otroligt tråkigt när jag inte hade någon häst att levla, bristande intresse ang. klubben och endast G.E.D-uppdrag kvar att göra. Några veckor senare återvände jag dock till spelet för att.. tja, jag saknade det helt enkelt. Atmosfären, vännerna och gemenskapen, ni vet? Det är nog det som fått mig att stanna vid just detta spelet. Att man kan lära känna vänner så himla bra, bättre än vad man känner sina vänner irl som går i ens klass och som man är med nästan varje dag, är helt otroligt och jag är (oftast haha) väldigt tacksam över att jag fått chansen att göra det för det har räddat mig många gånger när jag varit nära att trilla över kanten, om man kan uttrycka sig så.
   Internet har dock en hel del mörka sidor såsom mobbning och kränkningar, barnförbjudna saker, att privat information kan spridas som löpeld men det som är mest framträdande hos alla internet-användare är beroendet. Man använder internet överallt, ellerhur? I telefonen, datorn, iPaden och ofta i skolan. Skulle du klara dig utan din telefon och din dator i en vecka liksom? Det skulle iallafall inte jag haha :(
 
Nu spårade jag lite, men jag ville bara framhäva att vi ALLA som sitter och läser detta faktiskt lider av ett internet-beroende, och de flesta av oss är även beroende av spelet Star Stable Online. Varje dag loggar jag in och under mina lite mörkare perioder är det mina internetkompisar som får mig att le, skratta och orka ta tag i vardagen när allt blir jobbigt. En del saker som mina SSO-kompisar vet om mig skulle jag aldrig, aldrig, aldrig kunna berätta för mina IRL-kompisar haha.. just nu har jag inga som helst planer på att ta tag i detta beroende men den dagen då jag bestämmer mig för att göra det kommer att komma, det vet jag. Oavsett om den kommer om tio år eller om en månad så hoppas jag att lyckas hålla mig borta från detta populära och beroendeframkallande spel, för egentligen vill jag ju inte vara såhär beroende. Jag vill kunna planera in spontana övernattningar med mina IRL-kompisar utan att behöva tänka på om mina hästar på SSO är omhändertagna, och om dem inte är det, kan jag hitta någon som är villig att logga in en snabbis och ta hand om dem? De får ju absolut inte få gul smiley, då blir det jobbigt att levla nästa dag och man kan inte tävla championat heller. Är det verkligen värt det? Ska man behöva tänka såhär egentligen?
 
Detta startade som ett inlägg om kändisskap på SSO och det slutade med ett.. uh, inlägg om beroenden. Jag säger inte att jag kommer sluta på SSO inom den närmsta framtiden, detta inlägg är bara en liten friendly reminder om hur stor plats detta spel egentligen tar i våra liv. Eller är det bara jag som placerar så högt värde på detta onlinespel?
 


Lara Mcfield
09 April, 2014 - 02:03

Bra skrivet!

Molly Ponybert
09 April, 2014 - 02:03

Hej Luc!Super bra skrivet!Om du tar en paus då och då så finns jag som en hjälpare för dig, e juh din söta brevvän ^^

Wirre Weris Drake
09 April, 2014 - 02:03 / BLOGG: http://dragonforce.blogg.se

Jag håller med dig, jag har verkligen ett beroende.. men jag mår också bra utav mina vänner jag har i spelet och vill gärna spela pga det. Spelet gör mig glad, jag försöker göra irl saker framför spelet men ibland misslyckas jag x)

Myra R
09 April, 2014 - 02:03 / BLOGG: http://mriverfall.blogg.se

Jag känner igen mycket däremot på vissa punkter bara till viss del. Jag tvekar inte en sekund på att kasta mig till stallet när jag egentligen planerat att spela, spendera hela kvällar med familjen eller kompisar och jag tänker inte alls på SSO eller annat internet-/spelrelaterat. Därför har jag lite svårt att avgöra om jag faktiskt är beroende eller inte.
Jag tycker inte att spela är något fel - allt handlar om balans. Tar det över ens verkliga liv och man blir besatt, ja.. Då är det nog ur balans.
Jag ser spel som vilken annan underhållande sysselsättning som helst. Man spelar när man egentligen inte har något vettigt att göra. Sedan finns det vissa aspekter i spelet som är beroendeframkallande. Om det är medvetet eller ej vet jag inte, men med stora företag brukar det vara det..
Syftar alltså på att man måste mata varje dag för att hålla hästarna i form (stallhjälp finns ju men alla har inte SC till det), dagliga uppdrag som G.E.D. och onsdagsuppdateringen.

Karin Sweetwright
10 April, 2014 - 02:03 / BLOGG: http://sweetwright.blogspot.com

Hej vännen!

Det här kan nog vara ett av dom viktigaste och bästa blogginlägg jag läst tror jag.

Jag har reflekterat mycket över det här medan jag spelat och kanske framförallt under dom stunder när jag inte spelar… det här spelet är så otroligt beroendeframkallande att det på något sätt smyger sig in i mina tankar både när jag är vaken och när jag sover. Och ändå. Jag är 37 år. Jag har ett vuxet liv… underbara barn, fint hus, en älskad sambo och ett roligt men krävande jobb. Och dessa speltankar… dom smyger sig in och tar över. Suddar ut många saker som jag tidigare ansåg var viktiga. När familjen planerar en veckas skidåkning så funderar jag på om mina SC räcker till hästpassning. Det är sjukt! Jag som är (eller ska jag skriva var) städ- och inredningsfanatiker hela mitt liv. Nu är det bisaker… Jag prioriterar att spela.

På ett sätt kan jag känna att jag ”blivit räddad” av SSO för jag var verkligen på väg att bränna ut mig på mitt jobb och privatliv… gå in i väggen, stressa ihjäl mig. Nu chillar jag, loggar in och kopplar av. Men. Mitt hus gror igen. Jag har massor med saker jag BORDE göra. Min lösning på detta problem är iaf att jag skickat alla hästar till Hästön utom två. Ett fullblod som jag levlar och min vita arab. Planen är att bara ha en grön lvl 15 häst hemma, inget annat. Då kan jag mata den var jag än befinner mig, slipper levla och kan bara täppa igen de förbannade sprickorna som enda uppgift.

Jag har haft en fantastiskt liv som barn och som ung. Alltid levt i stallet, rest mycket, träffat många vänner, haft många pojkvänner… levt loppan IVL helt enkelt. Jag tänker dock på alla som fastnat i denna (fantastiska men ändå) låtsasvärld. Hur mycket går dom miste om. Vad hade kunnat hända i livet om dom inte satt framför datorn?

Kramelikram!

Regina Eastwright
10 April, 2014 - 02:03 / BLOGG: http://www.eastwright.blogg.se

Håller med dig totalt, om allt. Man tänker inte på hur stor plats spelet tar i ens liv egentligen. Jag kan till största del prioritera irl-livet före starstable idag och det är jag glad för, idag är jag klubblös och vill vara det då jag ännu mindre slipper känna " åh gud, jag måste logga in och ta hand om hästarna så de har grön smiley". För bara några veckor sen hade jag klubb, det höll på förstöra mig totalt! Ett bra skrivet inlägg Lucy, tror många behöver "vakna upp" och det tror jag de gör av ditt inlägg :) Good work girl!

Lovaa
11 April, 2014 - 02:03 / BLOGG: http://lovakarlssn.blogg.se/

Har tänkt på det där många gånger, och har också funderat på att sluta ett flertal gånger (funderar faktiskt på det nu haha), men det är ju så att jag har så fantastiska vänner som jag inte vill förlora helt enkelt.

Sen så har brukar jag kunna fixa en övernattningar med mina vänner (gjorde det precis hihi) för IRL livet går före SSO livet, och de flesta i min klass ser mig som en beroende spelnörd och jag vill inte att folk ska se mig på det sättet hahah. x)

Hanna Guldnatt
13 April, 2014 - 02:03

Jag har varit borta nästan ett år från spelet nu. Varfär jag tog pausen var för att det hände mycket privata saker IRL och att då stänga ute alla dessa händelser genom SSO fungerade inte. Jag har ju egen sedan ett drygt år tillbaka vilket kräver en otrolig mängd tid.

Men ja, nu sitter jag här igen...

Hanna Guldnatt
13 April, 2014 - 02:03

Jag har ju egen HÄST sedan ett drygt år*

Natalie Mistnight
18 April, 2014 - 02:03

Youre right luc😁Det är otroligt beroende framkallande.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: