» Skyrim var det ja

Jag fick flest positiva reaktioner angående frågan i förra inlägget så jag tänkte göra ett inlägg om spelet Skyrim, som många verkar vara nyfikna på :)
 
   Vad är Skyrim?
Spelet utspelar sig i den fiktiva provinsen "Skyrim" som ligger i den allra nordligaste delen av spelvärlden Tamriel. Skyrim befolkas till största delen av människorasen "Nords", en av de tio olika raserna i spelet. 
   Det är nu det 201:a året i den fjärde eran. Skyrims storkonung Torrygg har mördats, och ett stort inbördeskrig hotar hela provinsen, av vilken den ena sidan vill bryta sig lös från det vittrande imperiet, medan den andra vill förbli en del av det. För att göra saken värre så är denna tvist den sista händelsen i en profetia förutsagd av Elder Scrolls som leder till drakarnas återkomst tack vare Alduin, den nordiska förintelsens gud.

I början av spelet är spelaren fängslad och ska precis avrättas, då denne hade gått över gränsen till Skyrim. När spelaren lägger sitt huvud på huggkubben anfaller plötsligt en drake. I tumultet som uppstår anländer flera Stormcloaks tillsammans med deras ledare och medfånge, Ulfric Stormcloak, som bistår spelaren och hjälper denne fly. Spelaren kan välja att antingen hjälpa Ralof, en Stormcloak som kom med Ulfric, eller Hadvar, en Imperial-soldat som avläser namn på de fångar som ska avrättas. Senare i spelet får spelaren reda på att Skyrims inbördeskrig är den sista i en rad profetiska händelser som beskrevs av Elder Scrolls och att han/hon är känd som "Dovahkiin" (eng. "Dragonborn"), en varelse som föddes med drakblod. Spelaren har fått som uppgift att besegra Alduin och drakarna som härjar i Skyrim.
   Skyrim har en stor öppen värld, som alltid i The Elder Scrolls-serien. Som spelare kan man fritt vandra genom Skyrims rike hur man vill, antingen till fots eller på häst. Man kan dessutom använda "fast-travel" till de orter man vill besöka via spelkartan, om man vill komma dit på nolltid. Varje stad eller ort har sin egen ekonomi som man antingen kan stimulera genom att utföra tjänster såsom jordbruk och gruvdrift, eller försämra genom att sabotera industribyggnader. Man kan träna upp sig själv i 18 olika färdigheter, och spelkaraktären uppgraderas när man tränar upp sig själv. Ju fler färdigheter man har, desto bättre blir man. 
~ taget från Wikipedia

 

 
 Vars kan man köpa Skyrim?
Jag köpte mitt Skyrim på cdon.com men det går att köpa på andra sidor också, t.ex Skyrims egna hemsida. Har för mig att mitt Skyrim kostade 199kr. Är det något mer ni vill veta får ni gärna kommentera :D
 
 


Sally Westfield
13 Januari, 2014 - 00:44

Vad för ''ras'' är du? :D Och är du han/hon?
Själv spelar jag som en manlig orc :3

Svar: Kvinnlig high elf, fick dock damp på dens ögon så nu spelar jag som en kvinnlig nord hehehe
Lucy Westlake

Christelle Riverwood
13 Januari, 2014 - 00:44 / BLOGG: http://riverwood.blogg.se

Skyrim är mitt favoritspel! Jag spelar som en Kahjiit och som du ser på mitt efternamn så fick jag inspiration från byn Riverwood ;) haha!

Svar: Hahaha jahaaaa nice! :D
Lucy Westlake

Saga Moonstorm
13 Januari, 2014 - 00:44

Jag äger dig på allt. Till och med på Skysrim^^ Jag är i level 1010101010100-0. Dedu. 😏

Svar: Pfff
Lucy Westlake

eve
13 Januari, 2014 - 00:44

Det verkar intresant. Synd att det var så dyrr.. jag har en del i sommar jag behöver pengar till. Hehe.. fast jag gillade inte drakarna=( dom borde haft 4 ben och två vingar. Inte vingar som ben med. Påminner om wn lite stor fladdermus xD (det var ju bara vad jag såg på bilden) haha.

Josfine Moonfall
16 Januari, 2014 - 00:44 / BLOGG: http://myjorviklife.bloggo.nu

Kan man rida på drakar? c8

Svar: Nej :/
Lucy Westlake

Sabina Moongarden
19 Januari, 2014 - 00:44

ÅÅÅÅÅÅH, jag kom ihåg när min syrra spela skyrim.. hon blev så besatt, att hon dampade sönder det typ. xD Sen efter 2 veckor var det inge intressant för henne längre. -.-


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: